x
2023 Sofra Trendleri ve Düzeni

2023 Sofra Trendleri ve Düzeni

02 Aralık 2022

Yeni yıl yaklaşıyor. 2023’ün trendleri kendini göstermeye başlarken sofra dekorasyonunda düzeni değiştirip, trendleri yakalamanın tam zamanı. Bugünkü yazımızda sizlerle 2023 sofra düzeni nasıl olacak, trendler neler bunlardan bahsedeceğiz.

Bahaneyle bir araya geldiğimiz, hoş sohbetler eşliğinde lezzetli yemekler yediğimiz sofralarımızın dekorasyonu da, yemeklerimizin lezzetli olması kadar önem arz etmektedir. Birlikte vakit geçirmek için planlanan organizasyonlarda davet, doğum günü, yılbaşı, kutlama gibi özel günlerin konseptine göre masalar dekore edilebilir. Fakat belirli günler dışında, genel olarak şık bir sofra düzeni nasıl olmalıdır?

2023’te Sofra Düzeni ve Trendleri Neler Olacak?

Runner

Şık bir sofranın ilk göze çarpan kısmı klasik olarak masa örtüsüdür. Fakat 2023 masa örtüleri yerini runnerlara bırakacak gibi duruyor. Runner ile yemek masanıza hareketli bir görünüm vererek sade fakat bir o kadar da şık görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra hasır bir supla ile de konseptinizi tamamlayabilirsiniz.

Yemek Takımı

Masa örtüsü seçiminden sonra göze çarpan şey nedir? Tabii ki yemek takımları. 2023 yılında yemek takımlarında minimal çizimlerin trend olacağı şimdiden belli olmaya başladı. Birçok marka tabaklarını ve kaselerini doğadan gelen renkler ile minimal çiçek desenleri veya ince düz renk çizgiler ile süsleyerek sade bir şıklığı sofralarımıza yansıtmamızda bize yardımcı oluyorlar.

Bunun yanı sıra şık kadehler ve bardaklar da sofra düzenimizi tamamlayan bir diğer unsur. Tercih edilen içeceklere uygun olan kadehler ya da bardaklar model açısından oldukça önem arz etmektedir. İnce ağızlı ve uzun boylu bir bardak mı? Yoksa geniş ağızlı kısa boylu bardak mı? Tercih tamamen sizin konseptinize ve sofra düzeninize kalmış!

En Önemli Kısım Çatal, Kaşık ve Bıçak Takımları

Şık bir sofra düzenini doğru bir çatal, kaşık ve bıçak takımıyla daha da üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de sade ama oldukça şık görünen paslanmaz çelikten üretilen takımlar trendlerin en başında yer alıyor. İster düz, ister işlemeli olsun bu takımlar sofra dekorasyonda tamamlayıcı rolü olan etkenlerden biri.

Paslanmaz çelikten üretilen tasarımların yanı sıra altın rengi kaplamaya sahip olan çatal, kaşık ve bıçak takımları da sofranıza ağırlık katarak asaletli bir görüntü oluşmasında size yardımcı olmaktadır. 2023 trendlerinden olan bu takımlara sofranızda muhakkak yer vermelisiniz.

2023 Sofra Düzeni ve Trendleri:  Aksesuarlar

Sofra düzeninin tamamlayıcıları tabi ki aksesuarlar. Bakalım 2023 yılının aksesuar trendleri nelermiş?

Peçeteler

Bir sofranın göz alıcı aksesuarı sizce nedir? Bizce peçeteler! Şık katlanması, renkleri ve farklı dokularıyla sofranızı dikkat çekici kılabilirsiniz. Katlama işleminden sonra dilerseniz peçetelerinizi iple bağlayıp ip ve peçetenin arasına misafirleriniz için bir hoş geldiniz yazısı yazabilirsiniz. Misafirleriniz için oldukça şık bir jest olacaktır. Bunun yanı sıra 2023 trendlerinde peçetelerde, kağıt kullanımından çok kumaşa doğru geçiş yapılacağı düşünülmektedir. Çünkü son zamanlarda yaşanılabilir bir doğa için çalışmalara başlanıldığını hepimiz görüyoruz ve uyguluyoruz. Kağıt kullanımının azaltılması da buna bir örnek. Peçetelerin kumaş olması, sofralarda da daha şık görüntü elde edilmesi demek. Bu uygulama 2023 trendlerinden yalnızca biri!

Mumlar

Tarzımızı yansıtmanın en kolay yolu sofralarımızda aksesuar kullanmaktır. Sakinleştirici bir etki için yıllardır trend olan ve değişmeyen tek aksesuar mumlardır. İster romantik bir ortam için kurulan sofralar olsun, ister kutlama ortamı için kurulan sofralar olsun, mumlar her sofraya ayak uydurarak düzeni tamamlamaktadır. 2023 yılında da trendlerin başında yer alan mumlar, dekoratif mumluklarla birleşerek ortamın havasını değiştirmekte mükemmel bir rol oynamaktadır.  

Çiçekler

Taze mis kokulu çiçekler yıllardır sofralarımızı süslemektedir. Masa örtünüze uygun bir vazo ile tamamlayabileceğiniz çiçekler ile mükemmel bir görünüm elde edebilirsiniz. 2023 yılında taze çiçeklere kozalakların da eşlik edeceğinizi biliyor muydunuz? Ortama uygun olabilecek bir kavanozun içine bir kozalak ve boyutuna göre birkaç dal çiçek ile 2023 trendini yakalayabilirsiniz. Belki de sofranızın büyüklüğüne göre belirli yerlerine kozalak koyabilirsiniz. Tercih tamamen sizin!

Sizin için hazırladığımız 2023 Sofra Düzeni ve Trendleri yazımızın sonuna geldik. Dileriz ki mutlu sofralar ile mutlu bir 2023 yılı geçirirsiniz. Şimdiden mutlu yıllar dileriz!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.