x
E-ihracat ile Klasik İhracat Farkı Nedir?

E-ihracat ile Klasik İhracat Farkı Nedir?

17 Ocak 2022

E-ihracat ile Klasik İhracat Farkı Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile pek çok sınır ortadan kalkmıştır. Bu gelişme, ticaretin farklı ve yeni bir boyut kazanmasına neden olmuştur. İnternetten diğer adıyla dijital kanallardan alışveriş kültürü ve alışkanlığı hızla toplumlara yayılmıştır. E-ticaret kavramıyla da daha hızlı, kolay ve erişilebilir hale gelen alışveriş kültürü bambaşka bir boyuta ulamıştır. E-ticaret ile birlikte e-ihracat, mikro ihracat gibi kavramlar da hayatımıza girmiştir. Ancak bu yöntemler klasik yöntemlerden oldukça farklıdır. Her ne kadar isimleri benzer olsa da e-ihracat ile klasik ihracat farkı oldukça fazladır.

E-ihracat nedir?

E-ihracat ile klasik ihracat farkı, e-ihracat kavramının iyice kavranmasıyla mümkündür. İhracat, ticaret veya satış için yabancı bir ülkeye mal veya hizmet gönderme veya taşıma işlemleridir. E-ihracat ise, diğer ülkelerdeki tüketicilere dijital kanallardan doğrudan satış imkânı sağlayan, sevkiyat, tahsilat ve bürokratik işlemlerde çeşitli kolaylıklar sağlayan gelişmiş bir e-ticaret yapısıdır.

Kimi kaynaklar e-ihracatı "sınırötesi e-ticaret" olarak da tanımlamaktadır. Ayrıca, e-ihracat ile klasik ihracat farkı için mikro ihracat kavramının da bilinmesi gerekmektedir.

Mikro İhracat Nedir?

Yurtdışı gönderilerinin yetkili kargo şirketleri tarafından elektronik ortamda yapılmasını sağlayan bir ihracat modelidir. Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) kapsamında gerçekleştirilmektedir. Yasal düzenlemeler ile KDV iadesi ve diğer ihracat teşviklerinin kullanımı için en pratik ihracat çözümüdür. 

E-ihracat ile Klasik İhracat Farkı Nedir?

Pek çok farkı bulunmaktadır. Klasik ihracatta, ürünün çeşidinden tutarına, taşıma tercihinden gönderildiği destinasyona kadar pek çok detay göz önünde bulundurulmaktadır. Ancak e-ihracatta direk müşteriye gönderim söz konusu olmaktadır. Bu da işletmeden işletmeye yapılan satışta dikkat edilmesi gerekenleri ortadan kaldırmaktadır.

E-ihracatta gümrükleme vergi muafiyetlerinden yararlanmak mümkündür. Ancak, klasik ihracatta bu durum mümkün değildir. Bunun nedeni ise klasik ihracatın işletmeden işletmeye satış şeklinde yapılmasıdır.

Klasik ihracatta nakliye süreci karmaşıktır. Dolasıyla da pek çok iş bir arada yürütülmesi söz konusudur. Ancak, Delivered Duty Paid (DDP) ve Delivered Duty Unpaid (DDU) yöntemler e-ihracatta kullanılan iki nakliye yöntemidir. Bu da süreci oldukça kolay hale getirmektedir.

Buykanat, klasik ihracatın karmaşık ve zor süreçlerini e-ihracat ile daha da kolaylaştırmaktadır. Türkiye'de e-ihracatın tek adresi olan Buykanat, hem üretici hem de tüketiciye pek çok avantaj sağlamaktadır. Buykanat ile e-ihracat giriş yapabilir ve ürünlerinizi tüm dünyaya açabilirsiniz. Buykanat'ın sunduğu e-ihracat fırsatlarından yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz. İster e-mail ister telefon, bir tık yakınınızdayız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.