x
2021 Yılı İhracat Rakamları: Ne Durumdayız?

2021 Yılı İhracat Rakamları: Ne Durumdayız?

17 Ocak 2022

2021 Yılı İhracat Rakamları: Ne Durumdayız?

Ticaret Bakanlığının 2 Aralık 2021 tarihinde yapmış olduğu açıklamaya göre Kasım ayı ihracatı 21 milyar 468 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam bir önceki yıl Kasım ayı ile karşılaştırıldığında %33,44'lük bir artışın olduğunu göstermektedir. Verilen rakamlara göre Kasım ayındaki değer ile tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı yakalanmıştır. 2021 yılı ihracat rakamları Türkiye'nin bu konuda bir önceki yıla göre çok daha iyi olduğunu göstermektedir.

Türkiye'nin 2021 Yılı İhracat Rakamları

2021 yılının son çeyreğinde bir önceki yıla göre ciddi oranda bir ihracat artışı görülmektedir. Ekim - Kasım ayında bir önceki yıl aynı aylara göre %26,5 oranında artış yaşanmıştır. Bu orana göre oluşan toplam satış rakamı ise 42 milyar 261 milyon dolardır. Yayınlanan 2021 yılı ihracat rakamları, Türkiye'nin 2021 yılında toplam 225,4 milyar dolar ihracat yaptığını belirtmektedir. Oransal olarak bakıldığında ise bir önceki yıla göre bu rakam %32,9 artışa denk gelmektedir. Ayrıca, 2022 hedefi olarak da 250 milyar dolar belirlenmiş ve bu rakamın üstüne çıkılacağı düşünülmektedir.

En Fazla İhracat Yapılan Ürünler

Kasım ayında yayınlanan Ticaret Bakanlığı 2021 yılı ihracat rakamları en fazla satış yapılan kalemleri göstermektedir. Buna göre en fazla satışı yapılan ürünlerden bazıları şu şekildedir;

  • Motorlu kara taşıtları, parça veya aksesuarları,
  • Kazanlar, makinalar, aksam veya parçaları,
  • Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar,
  • Demir ve çelik,
  • Elektrikli makina veya cihazlar,
  • Örme giyim eşyası veya aksesuar,
  • Plastikler ve mamulleri,
  • Mobilyalar, yatak takımları, aydınlatma cihazları, reklam lambaları veya ışıklı tabelalar gibi prefabrik yapılar.

Buykanat: İhracatın Parlayan Yıldızı

Kanat Grup, 50 yıllık sektör tecrübesini E-ihracata taşımıştır. Buykanat markasıyla e-ihracatın yeni ve en çok tercih edilen adresi olmuştur. Pek çok farklı ürünün toptan ve parsiyel satışı ile Türkiye'de üretilen ürünleri dünyanın her bir köşesine ulaştıran Buykanat, ihracata katkı sağlamaktadır. Buykanat, 2021 yılı ihracat rakamları içinde en fazla satılan ürünlerin birçoğunun tedarikçisi konumundadır.

Plastikler ve mamulleri kısmında Kastamonu Plastik ürünlerinin, Buykanat garantisi ile dünyanın her köşesine satışı yapılmaktadır. Yine aynı şekilde Mutlusan üretimi aydınlatma grubu ürünleri tek tıkla tüm dünyaya sloganıyla dünyanın dört bir köşesine ulaştırılmaktadır. Yapı inşaat ve sıhhi tesis kategorisinde ise Spring marka ürünler Buykanat garantisiyle parsel ve toptan satış ile pek çok ülkeye ihraç edilmektedir.

Daha birçok farklı kalemde ürünün ihracatında başarıyı yakalayan Buykanat, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. %100 Türk üretimi ürünleri dünyanın farklı merkezlerine ulaştıran Buykanat, diğer yeni ürün gruplarıyla birlikte yakaladığı başarıyı daha da artıracaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.