x
Kürek Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Kürek Çeşitleri ve Kullanım Alanları

28 Ekim 2022

Günümüzde küreklerin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Temel bir tarım ve bahçe aleti olan kürek; kum, taş, toprak, çakıl, kar, döküntü vb. gibi maddeleri kazmak veya taşımak için kullanılmaktadır. Bir kürek genellikle uzun saplı geniş bir uçtan oluşur. Ancak farklı amaçlara hizmet eden farklı şekil ve boyutlarda kürekler bulunmaktadır.

Genel olarak bir kazma işi için kullanılsa da kürek çeşitleri aslında çok çeşitli uygulamalar için kullanılmaktadır. Piyasada bulunan ve farklı işler için sıklıkla kullanılan bazı kürek çeşitleri;

  • Sivri Bel Küreği
  • İnşaat Küreği
  • Plastik Kar Küreği
  • Plastik Faryap Küreği
  • Toprak Küreği
  • El Küreği
  • Gelberi

Kürek Çeşitleri

Sivri Bel Küreği

Sivri bel küreği, toprağı ekime hazırlamak, hasadı kaldırdıktan sonra toprağı havalandırmak ve sert toprakları kazmak için kullanılmaktadır. Genellikle tarım sektöründe kullanılan sivri bel küreği ortalama 29x23cm ebatında, 1100 gr ağırlığında, 2.0 mm kalınlığında sacdan üretilmektedir. Piyasada mavi ve yeşil renk alternatifleri ile bulunan bel küreği, istenilen renge göre de üretilebilmektedir.

İnşaat Küreği

Özellikle inşaat, hayvancılık ve tarım sektörleri için üretilmekte olan inşaat küreği, yumuşak toprakta delikler açma işleminde oldukça kullanışlıdır. Bunun yanı sıra inşaat sektöründe toprak, kum, çakıl gibi malzemeleri yüklemek için de kullanılmaktadır. Ayrıca harç karma işlemlerinde de kullanan kişiye kolaylık sağlamaktadır.

Plastik Kar Küreği

Engebeli bölgede yaşayanların belki de en çok kullandıkları kürek türü olan kar kürekleri en önemli kürek türlerinden biridir. Plastik veya metal malzemelerden yapılan çeşitleri mevcuttur. Diğer küreklerin yanı sıra kavisli ve dikdörtgen bir yapıya sahiptir. Mavi, siyah, turuncu ve yeşil renk alternatifleri ile değişik renk seçenekleri bulunmaktadır.

Kürek Çeşitleri: Daha Bitmedi!

Plastik Faryap Küreği

Özellikle tarım sektöründe ve karla mücadelede kullanılmak için üretilen plastik faryap küreği bunların yanı sıra temizlik işlemlerinde de kullanılabilmektedir. Yapı bakımından düz ve geniş hacimli bir tasarıma sahiptir. Plastik faryap küreği, 34x29 ebatında, 580 gr ağırlığında, 6.00 mm kalınlığında olabilmektedir. Mavi, siyah, turuncu ve yeşil renk alternatifleri ile değişik renk seçenekleri de bulunmaktadır.

Toprak Küreği

Özellikle hayvancılık, inşaat ve tarım sektörlerinde sıkça kullanılan toprak kürekleri, ağaç dipleri, sebze ve çiçek diplerini havalandırma işlemlerinde kullanılmaktadır. Genel olarak 25x25 ebatlarına, 850 gr ağırlığına, 1.5 mm sac kalınlığına sahip olabilmektedir.

El Küreği

Diğer kürek türlerine göre daha minimal yapıda olan el kürekleri, genellikle saksı bitkileri için kullanılmaktadır. Yuvarlak, keskin ve içbükey tipte uca sahiplerdir.

Gelberi

Tarla ve harman yerlerindeki döküntüleri toplamaya ve fındık yığını gibi yığınlar yapmaya yarayan gelberi, tarım ve hayvancılık sektöründe işlerin kolaylaşmasına yardım etmektedir. Metal malzemeden yapılan gelberi, bunların yanı sıra kar küreme işlemlerinde de kullanıma oldukça uygundur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.